Overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden
 

banners-veel-gestelde-vragen.jpg

PRODUCTEN
 
Hoe is het prijsverschil tussen de verschillende type buitenboxen, krabbelparken, tweelingboxen te verklaren?

De prijs wordt grotendeels bepaald door de behandelmethode van het hout (gelakt is duurder dan onbehandeld hout), de kwaliteit en de afmeting (hoogte van de panelen en/of lengte van de grondbox).

Waar komen de producten vandaan?
 
De boxen, afgrendelhekken, inrichting voor kinderopvang en boxkleden worden gefabriceerd binnen de Europese Unie en voldoen aan de hier gestelde veiligheidsnormen. Het betreft geen import van inferieure kwaliteit uit bijvoorbeeld China.
 
Zijn de producten veilig?
 
De boxen, afgrendelhekken, kinderopvang inrichting en boxkleden worden gefabriceerd binnen de Europese Unie en voldoen aan de hier gestelde veiligheidsnormen. Bij de kruipboxen/buitenboxen is het wel raadzaam de houten elementen en schroeven na gebruik regelmatig te controleren en niet (langdurig) bloot te laten staan aan vocht en regen (m.u.v. het assortiment all weather buitenboxen).

Voldoen de veiligheidshekjes aan geldende normen?

De playpens en veiligheidshekjes zijn geproduceerd volgens NEN 1930:2000 (veiligheidseisen en beproevingsmethoden voor artikelen voor zuigelingen en peuters)

De elementen dienen niet gebruikt te worden om ramen te beveiligen, de bovenzijde van de trap te beveiligen, voor vijvers/zwembaden e.d.

Zijn de speelmatten/vloertegels veilig/giftig?

De vloertegels die we o.a. aanbieden in maar liefst 14 verschillende kleurstellingen zijn getest door een gerenommeerd Engels instituut en door TÜV Rheinland uit Duitsland. O.a. op gebied van: Product safety EN71 (CE Product Safety: Toxicity & Child safety) en EN11925-2 (Flame impingement: Ignite & Flame test). Ze zijn vrij van schadelijke giftige stoffen. Ze geven niet of nauwelijks geur af zoals die van veel andere aanbieders.

Zijn de speelmatten waterproof en duurzaam?

De vloermatten absorberen geen druppel water. Ook niet na verloop van tijd. Daardoor zijn ze ook vorstbestendig en lange tijd te gebruiken. Wel kunnen ze verkleuren bij langdurige blootstelling aan (direct) zonlicht.

Wat is de bovenkant van de vloertegels?

De licht geribbelde kant is de bovenkant van de vloertegels

Passen jullie vloertegels op de tegels van andere aanbieders?

Ervaring leert dat puzzel vloertegels van verschillende fabrikanten vaak niet (goed) in elkaar passen wegens het unieke karakter van de puzzelrand.

Kan ik de producten voor aankoop komen bekijken?
 
Aangezien Boxenland een webwinkel is beschikken we niet over een showroom of winkel. Hierdoor zijn we in staat de producten tegen concurrendere prijzen aan te bieden. Het is, uitsluitend na afspraak, wel mogelijk om enkele voorbeelden of het product uit doos voor eventuele aankoop te bekijken nabij Venlo.

Hoe weet ik nu welk type playpen, babybox, kinderbox voor mij het meest geschikt is?

Aarzel niet om ons om advies te vragen en hierbij aan te geven voor welke toepassing u het krabbelpark/inklapbare box wenst te gebruiken.

Zijn de grondboxen/playpens inklapbaar

Aangezien de panelen scharnieren kunnen deze als een sooert harmonica in elkaar worden geschoven. Om panelen geheel/compact in te klappen is verwijderen van de standvoeten noodzakelijk.

Wat is behandeld hout?

Behandeld hout maakt het product slijtvaster.

Tot welke leeftijd kunnen kindjes de krabbelparken gebruiken?

In principe zijn de boxen het beste te gebruiken voor kindjes tot (max.) circa 24 maanden. Voornamelijk vanwege het feit dat oudere kindjes in staat zijn de box te verschuiven wanneer ze erin staan. Of omdat ze in staat zijn het kinderhekje zelfstandig te openen wanneer er geen sprake is van een kindveilige deurvergrendeling. Natuurlijk is de exacte leeftijd afhankelijk van de situatie/kindje(s). Door gebruik te maken van de bijgeleverde muurbevestigingen kunnen oudere kindjes de (grond)box/ playpen overigens niet (of nauwelijks) verschuiven. Het anti-slip materiaal onder de standvoeten voorkomt echter ook grotendeels dat panelen die niet aan muur bevestigd zijn verschuiven. Zigzag plaatsen van de panelen geeft meer stabiliteit. Panelen met een hoogte van 79 cm zijn de hoogste verkrijgbaar op de markt.

Kunnen de aangeboden boxen en kinderhekjes buiten worden gebruikt?

Uiteraard kunnen ze buiten worden gebruikt, maar NIET bij vocht/regen. Bij (langdurige) blootstelling aan vocht/regen gaat de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid achteruit. De producten uit ons assortiment all weather buitenboxen zijn wel goed bestand tegen weersinvloeden en zijn dus uitstekend geschikt voor (langdurig) buiten gebruik. We raden echter aan het hout wel periodiek te behandelen om de levensduur te verlengen.

Hoeveel afstand zit er tussen de spijlen van de afgrendelhekken/kinderboxen?

Er zit ongeveer 5,8 cm afstand tussen de spijlen. Dit is minder (en dus in overeenstemming) met de wettelijke geldende norm.

Kan een kindje een playpen of kinderhekje verschuiven?

Door gebruik te maken van speciaal anti-slip materiaal onder de standvoeten van de grondbox en babyhekjes lukt het (jonge) kindjes niet of nauwelijks deze te verschuiven. Afhankelijk van omstandigheden als ondergrond kunnen oudere kindjes vaak de panelen wel verschuiven. Onze grondboxen kunnen echter nooit omvallen.

De afstand die ik wil overbruggen komt niet overeen met de kinderhekjes die jullie aanbieden. Maken jullie ook afgrendelhekken op maat?

Boxenland biedt geen veiligheidshekjes op maat aan. Door de panelen zigzag te plaatsen kan echter elke gewenste afstand worden overbrugd. Ook zijn er extra panelen van circa 91 cm en verlengstukken van circa 46 cm verkrijgbaar.

Kan ik een onderdeel nabestellen?

Alle onderdelen van de inklapbare boxen en kinderhekjes zijn (tot op heden) zijn opgenomen in ons assortiment en anders na te bestellen door contact met ons op te nemen.

BETALING/VERZENDING

Kan ik korting krijgen?

Nee, aangezien we onze producten reeds zeer scherp geprijsd aanbieden is er geen korting mogelijk. Wel bieden we korting aan bij aanschaf van meerdere boxen of een groot aantal artikelen.

Kan ik korting krijgen op de verzendkosten (als ik meerdere producten koop)?

Bij aankoop van meerdere producten worden de verzendkosten zoveel mogelijk gecombineerd. Alleen de daadwerkelijke verzendkosten (van PostNL of UPS) worden (gedeeltelijk) doorbelast. Boven de 500,- vervallen de verzendkosten sowieso.

Wat is de levertijd?

Normaal gesproken wordt een bestelling binnen 1 tot 2 (werk)dagen na ontvangst van de betaling door ons bij PostNL aangeboden. Voor de eerste afleverpoging dient u hier, normaal gesproken, 1 (werk)dag bij op te tellen. We zijn hiervoor echter afhankelijk van het postbedrijf. Bij de betaalwijze `Vooraf overmaken` wordt de bestelling dus pas na ontvangst van de betaling door ons bij de post aangeboden. Met name onze Belgische klanten dienen bij de levertijd rekening te houden met de tijd die de overschrijving in beslag neemt. Bij (directe) betaling via Bancontact/Mister Cash, Ideal, AfterPay, Mastercard/Visa of PayPal gaat levering dus sneller.

Kan mijn bestelling op een door mij gewenste dag of een bepaald tijdstip worden afgeleverd?

Voor bezorging maken we (hoofdzakelijk) gebruik van PostNL (zowel in Nederland als in België). We kunnen de bestelling op een bepaalde dag bij de post aanbieden, zodat de kans groot is dat bezorging op de gewenste dag plaats vindt. Hiervoor zijn we echter afhankelijk en kunnen derhalve geen garantie hierover geven. Met een tijdstip kan helaas geen rekening worden gehouden.

Wel bieden we binnen Nederland diverse verzendmethodes aan en bijvoorbeeld avondlevering.

Verder is het (in Nederland) mogelijk uw bestelling (na betaling) af te halen bij een PostNL Afhaalpunt als u kiest voor "zelf ophalen bij ophaalpunt" als verzendwijze.

Wat gebeurd er met mijn bestelling als ik niet thuis ben bij aflevering?
 
Levering vindt (hoofdzakelijk) plaats met PostNL. U kunt (binnen Nederland) zelf kiezen of de bestelling alleen op het opgegeven adres wordt afgeleverd of bij de buren wordt achter gelaten als u niet thuis bent. U kunt al na 1 afleverpoging (niet in weekend) desgewenst een tweede aanbieding afspreken. 

Wat als ik niet tevreden ben over het door mij aangeschafte artikel?
 
Neem s.v.p. contact met ons op zodat we het op kunnen lossen. Op levering van deze officiele webwinkel is de wet Koop op Afstand van toepassing. Dit houdt o.a. in dat het binnen 14 dagen mogelijk is om de koop te herroepen. De retour verzendkosten komen dan wel voor rekening van de koper.

Waar en wanneer kan ik mijn bestelling ophalen?
 
Het is, op afspraak, mogelijk de bestelling op te halen (en contant te betalen) in Grubbenvorst. Dit kan ook `s avonds en in het weekend.

Verder is het (in Nederland) mogelijk uw bestelling (na betaling) af te halen bij een PostNL Afhaalpunt als u kiest voor "zelf ophalen bij ophaalpunt" als verzendwijze.

Is levering in het buitenland mogelijk?
 
Voor levering in het buitenland dient u eerst contact met ons op te nemen. 
Belgische klanten zijn van harte welkom om via de webwinkel hun krabbelpark, boxkleed of ander product te bestellen en af te rekenen. Betaling via Bancontact/Mister Cash is mogelijk voor Belgische rekeninghouders. 

Hoe weet ik zeker dat ik na aankoop mijn bestelling ook daadwerkelijk geleverd krijg?
 
Boxenland v.o.f. is een bij de Kamer van Koophandel geregistreerde winkel die reeds vele bestellingen van tweelingboxen, playpens, speelmatten e.d. naar volle tevredenheid heeft geleverd. De betaling vindt ook plaats op rekening van Boxenland v.o.f. en je ontvangt direct een bevestiging van bestelling/betaling. Daarnaast bieden we o.a. ook AfterPay (achteraf betalen) en PayPal als betaalmethoden aan. Via The Feedback Company zijn talloze onpartijdige reviews van andere klanten transparant zichtbaar.

Hoe werkt het als ik mijn bestelling wil afhalen?

Zoals aangegeven kan een bestelling (na afspraak) worden afgehaald. U dient hiervoor bij bestelling als betaalwijze "Betalen bij afhalen" te kiezen. Vervolgens nemen we graag (binnen een dag) contact op om het afhalen samen af te stemmen.

Kan ik ook met PayPal betalen?

Ja, het is mogelijk om veilig, eenvoudig en snel via PayPal te betalen. U kunt deze betaalwijze kiezen bij het afhandelen van uw bestelling. De extra kosten hiervoor van (circa) 3% worden wel doorbelast.

Kan ik ook met creditcard betalen?

Ja, het is mogelijk om met creditcard te betalen: Mastercard en Visa. De extra kosten hiervoor van (circa) 3% worden wel doorbelast.

Kan ik ook achteraf betalen?

Ja, het is mogelijk om "achteraf betalen" via AfterPay te selecteren als betaalmethode tijdens het bestelproces. Hiervoor wordt € 1,95 aan extra kosten door belast.

Hoe werkt achteraf betalen met AfterPay?

Nadat u "Achteraf betalen" via AfterPay als betaalmethode hebt gekozen tijdens het bestelproces, dient u een aantal gegevens in te vullen. U wordt gevraagd om onder andere naam, adres, geboortedatum, bankrekeningnummer en telefoonnummer op te geven. AfterPay zal hiermee een gegevenscontrole uitvoeren. Wanneer de controle is uitgevoerd, kunt u het bestelproces afronden door op ‘bevestigen’ te klikken. Als AfterPay na controle uw achteraf betaling niet kan accepteren dient u te kiezen voor een andere betaalmethode.

Wanneer we de bestelling hebben verzonden, geven we AfterPay een signaal. Het factureringsproces wordt in gang gezet waarna u het betaaloverzicht ontvangt. De betalingsopties bij AfterPay zijn papieren acceptgiro, digitale acceptgiro (DigiAccept) en eenmalige incasso.

Krijg ik een B.T.W.-factuur?

Aangezien we een officiële webwinkel zijn ontvangt u een factuur met B.T.W.-specificatie en geldt er garantie. 

Hoe kom ik met jullie in contact?
 
Contact, bij voorkeur, via E-mail via info@boxenland.nl of chatmogelijkheid op www.boxenland.nl of via Whatsapp +31621998359. Ons telefoonnumer is +31 (0)77 4003958 ook al zijn we daarop niet altijd even goed te bereiken.

© 2009 - 2018 Boxenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel