Overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden
 

banners-veel-gestelde-vragen.jpg

PRODUCTEN
 
Hoe is het prijsverschil tussen de verschillende type buitenboxen, babyboxen, grondboxen te verklaren?

De prijs van een playpen wordt grotendeels bepaald door de behandelmethode van het hout (gelakt hout is duurder), de omtrek (lengte van de grondbox/aantal panelen) en de hoogte van de panelen (72 of 79 cm). Hogere panelen maken de vloerbox/baby box steviger/stabieler/moeilijker te verschuiven en de kinderbox is dan langer te gebruiken (door oudere kindjes).

Waar komen de producten vandaan?
 
De baby boxen, kinderhekjes/veiligheidshekjes, inrichting voor kinderdagverblijven/kinderopvang en boxkleden/speelkleden worden gefabriceerd binnen de Europese Unie en voldoen aan de hier gestelde veiligheidsnormen. Het betreft geen import van inferieure kwaliteit uit bijvoorbeeld China.
 
Zijn de producten veilig?
 
De babyboxen, kinderhekjes/veiligheidshekjes, kinderopvang meubels/schoolmeubilair en boxkleden/speelkleden worden gefabriceerd binnen de Europese Unie en voldoen aan de hier gestelde veiligheidsnormen. Bij de inklapbare boxen/buitenboxen is het wel raadzaam de elementen en bevestigingsmateriaal na gebruik regelmatig te controleren en niet (langdurig) bloot te laten staan aan vocht en regen (m.u.v. het assortiment All weather buitenboxen en de kunststof/plastic playpens).

Zijn de speelmatten/vloertegels veilig/giftig?

De foam puzzel vloertegels die we o.a. aanbieden in maar liefst (ongeveer) 25 verschillende kleurstellingen zijn (succesvol) getest door een gerenommeerd Engels instituut. O.a. op gebied van: Product safety EN71 (CE Product Safety: Toxicity & Child safety) en EN11925-2 (Flame impingement: Ignite & Flame test). Ze geven niet of nauwelijks geur af zoals die van veel andere aanbieders en zijn volledig veilig te gebruiken.

Zijn de speelmatten waterproof en duurzaam?

De puzzel/vloermatten absorberen geen druppel water en gaan nooit rotten. Ook niet na verloop van tijd. Daardoor zijn de puzzeltegels/schuim matten ook vorstbestendig en lange tijd (binnen en buiten) te gebruiken. (Bijvoorbeld ook onder een zwembad of speeltoestel als een schommel). Wel kunnen de puzzel vloertegels/kinder speelmatten verkleuren bij langdurige blootstelling aan (direct) zonlicht.

Wat is de bovenkant van de vloertegels?

De licht geribbelde kant is de bovenkant van de vloertegels/puzzelmat

Passen jullie vloertegels op de tegels van andere aanbieders?

Ervaring leert dat puzzel vloertegels/foam puzzel matten van verschillende fabrikanten vaak niet (goed) in elkaar passen wegens het unieke karakter van de puzzelrand.

Kan ik de producten voor aankoop komen bekijken?
 
Aangezien Boxenland een webwinkel is beschikken we niet over een showroom of winkel. Hierdoor zijn we in staat de producten (zoals speelmat puzzels, foam speelmat cijfers, haardhekjes en boxen voor baby's) tegen concurrendere prijzen aan te bieden. Het is, uitsluitend na afspraak, wel mogelijk om enkele voorbeelden of het product uit doos voor eventuele aankoop te bekijken nabij Venlo.

Hoe weet ik nu welk type playpen, babybox, kinderbox voor mij het meest geschikt is?

Aarzel niet om ons om advies te vragen en hierbij aan te geven voor welke toepassing je het krabbelpark/inklapbare box wenst te gebruiken.

Zijn de grondboxen/playpens inklapbaar?

Aangezien de panelen van onze grote boxen/speelboxen scharnieren kunnen deze als een soort harmonica in elkaar worden geschoven. Hiervoor dient wel 1 paneel van de baby box/grondbox los te worden gemaakt. Dat gaat eenvoudig d.m.v. (meegeleverd) imbussleuteltje. Als de standvoeten worden verwijderd kunnen de panelen van de kinderbox zeer compact/geheel in elkaar worden geklapt 

In welke vorm(en) kan ik de grondbox/playpen opzetten?

Doordat de panelen scharnieren zijn onze grote baby boxen in verschillende vormen op te zeten. Bijvoorbeeld "rond" (bij 8 panelen als octagon/achthoek) of als vierkant/rechthoek.

Wat is behandeld hout?

Behandeld hout maakt het product slijtvaster.

Tot welke leeftijd kunnen kindjes de grondboxen gebruiken?

In principe zijn onze kruipboxen/inklapbare boxen het beste te gebruiken voor kindjes tot (max.) circa 24 maanden. Voornamelijk vanwege het feit dat oudere kindjes in staat zijn de panelen van de box te verschuiven. Of omdat ze in staat zijn het kinderhekje/deurpaneel zelfstandig te openen waardoor er geen sprake meer is van een kindveilige deurvergrendeling. Natuurlijk is de exacte leeftijd afhankelijk van de specifieke situatie/kindje(s). Door gebruik te maken van de bijgeleverde muurbevestigingen kunnen oudere kindjes de (grond)box/playpen overigens niet (of nauwelijks) verschuiven. Het anti-slip materiaal onder de standvoeten van de baby box voorkomt echter ook grotendeels dat panelen die niet aan muur bevestigd zijn verschuiven. Zigzag plaatsen van de panelen geeft meer stabiliteit. Panelen met een hoogte van 79 cm zijn de hoogste verkrijgbaar op de markt en daarmee het meest stabiel.

Kunnen de aangeboden babyboxen en kinderhekjes buiten worden gebruikt?

Uiteraard kunnen onze baby boxen/playpens buiten worden gebruikt, maar NIET bij vocht/regen. Bij (langdurige) blootstelling aan vocht/regen gaat de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van de kruipbox achteruit. De producten uit ons assortiment All weather buitenboxen en plastic/kunststof playpens zijn wel goed bestand tegen weersinvloeden en zijn dus uitstekend geschikt voor (langdurig) buiten gebruik. We raden aan het hout van de (All weather) buiten boxen wel periodiek te behandelen om de levensduur te verlengen.

Hoeveel afstand zit er tussen de spijlen van de babyhekken/kinderboxen?

Er zit ongeveer 5,8 cm afstand tussen de spijlen van de baby boxen en haardhekjes/veiligheidshekjes. Dit is (veel) minder (en dus ruim in overeenstemming) met de wettelijke geldende norm van 6,5 cm.

Kan een kindje een playpen of kinderhekje verschuiven?

Door gebruik te maken van speciaal anti-slip materiaal onder de standvoeten van de grondbox en babyhekjes lukt het (jonge) kindjes niet of nauwelijks om de baby box te verschuiven. Afhankelijk van omstandigheden als ondergrond kunnen oudere kindjes vaak de panelen wel verschuiven. Onze grondboxen/kruipboxen kunnen echter nooit omvallen.

De afstand die ik wil overbruggen komt niet overeen met de kinderhekjes/baby hekjes die jullie aanbieden. Maken jullie ook afgrendelhekken op maat?

Boxenland biedt geen veiligheidshekjes op maat aan. Door de panelen schuin/zigzag te plaatsen kan echter elke gewenste afstand worden overbrugd. Ook zijn er extra panelen van circa 91 cm breed (en 72 en 79 cm hoog) en verlengstukken van circa 46 cm breed (en 79 cm hoog) verkrijgbaar.

Kan ik een onderdeel nabestellen?

Alle onderdelen van de inklapbare boxen en veiligheidshekjes/kinderhekjes zijn online bij te bestellen en anders na te bestellen door contact met ons op te nemen.

BETALING/VERZENDING

Kan ik korting krijgen?

Nee, aangezien we onze producten reeds zeer scherp geprijsd aanbieden is er geen korting mogelijk. Kortingscodes die elders op internet worden aangeboden zijn niet van ons en werken daarom niet.

Kan ik korting krijgen op de verzendkosten (als ik meerdere producten koop)?

Bij aankoop van meerdere producten worden de verzendkosten zoveel mogelijk gecombineerd. Alleen de daadwerkelijke verzendkosten (van PostNL) worden (gedeeltelijk) doorbelast. Boven de € 500,- vervallen de verzendkosten sowieso.

Wat is de levertijd?

Normaal gesproken wordt een bestelling binnen 1 tot 2 (werk)dagen na ontvangst van de betaling door ons bij PostNL aangeboden. Voor de eerste afleverpoging dien je hier, normaal gesproken, 1 (werk)dag bij op te tellen. We zijn hiervoor echter afhankelijk van het postbedrijf. Bij de betaalwijze "Vooraf overmaken" en "Betalen via factuur"  wordt de bestelling pas na ontvangst van de betaling door ons bij de post aangeboden (of gaat de aangegeven levertijd in). Bij (directe) betaling via Bancontact/Mister Cash, iDEAL, AfterPay/Riverty, Mastercard/Visa of PayPal gaat levering dus sneller. Ook bij AfterPay/Riverty wordt de bestelling meteen verstuurd.

Kan mijn bestelling op een door mij gewenste dag of een bepaald tijdstip worden afgeleverd?

Voor bezorging maken we (hoofdzakelijk) gebruik van PostNL (zowel in Nederland als in België). Je kunt tijdens het bestelproces eenvoudig kiezen voor "Bezorgen op afspraak". Hiervoor zijn we echter afhankelijk en kunnen er daarom geen garantie over geven. Bezorgen op afspraak is niet mogelijk voor producten waarbij een langere levertijd staat aangegeven.

Verder is het (in Nederland en België) mogelijk je bestelling (na betaling) af te halen bij een PostNL-afhaalpunt als je kiest voor "Afhalen bij een PostNL locatie" als verzendwijze. Je kunt eenvoudig de gewenste afhaallocatie (door het invullen van postcode en huisnummer) bij "Verzending" tijdens het bestelproces.

Wat gebeurd er met mijn bestelling als ik niet thuis ben bij aflevering?
 
Levering vindt (hoofdzakelijk) plaats met PostNL. Je kunt (binnen Nederland) zelf kiezen of de bestelling alleen op het opgegeven adres wordt afgeleverd of bij de buren wordt achter gelaten als er niemand thuis is. Wanneer levering niet lukt wordt het pakket (1 week) in bewaring gegeven bij een PostNL-punt in de buurt. 

Wat als ik niet tevreden ben over het door mij aangeschafte artikel?
 
Neem s.v.p. contact met ons op zodat we het op kunnen lossen. Op levering van deze officiele webwinkel is de wet Koop op Afstand van toepassing. Dit houdt o.a. in dat het binnen 14 dagen mogelijk is om de koop te herroepen. De retour verzendkosten komen dan wel voor rekening van de koper. MEUBELS DIE OP BESTELLING WORDEN GEMAAKT (zoals tafels en stoelen e.d.) EN ZAKELIJKE BESTELLINGEN ZIJN UITGEZONDERD VAN RECHT OP RETOUR

Krijg ik na retourneren het volledige aankoopbedrag terug?

Bijna altijd wel. Maar het is logischerwijs wel afhankelijk van de staat van je product. Om het volledige aankoopbedrag terug te krijgen is het belangrijk om je product in de originele staat en onbeschadigd terug te sturen. Zo kunnen we iemand anders nog blij maken met een nieuw product.

Anders bepalen we aan de hand van de staat van je product wat de waardevermindering is.

Waar en wanneer kan ik mijn bestelling ophalen?
 
Het is, op afspraak, mogelijk de bestelling op te halen (en contant te betalen) in Grubbenvorst. Dit kan ook `s avonds en in het weekend. Je kiest dan eenvoudig voor "Afhalen bij winkelier" bij "Verzending" tijdens het bestelproces.

Verder is het (in Nederland en België) mogelijk je bestelling af te halen bij een PostNL Afhaalpunt als je kiest voor "Afhalen bij een PostNL locatie" als verzendwijze. Je kunt zelf kiezen bij welk afhaalpunt je wenst af te halen.

Is levering in het buitenland mogelijk?
 
Voor levering in het buitenland dien je eerst contact met ons op te nemen. 
Belgische klanten zijn van harte welkom om via de webwinkel hun krabbelpark, boxkleed of ander product te bestellen en af te rekenen. Betaling via o.a. Bancontact is mogelijk voor Belgische rekeninghouders. 

Hoe weet ik zeker dat ik na aankoop mijn bestelling ook daadwerkelijk geleverd krijg?
 
Boxenland B.V. is een bij de Kamer van Koophandel geregistreerde winkel die reeds vele bestellingen van tweelingboxen, playpens, speelmatten en inrichting voor kinderdagverblijf/kinderopvang e.d. naar volle tevredenheid heeft geleverd. De betaling vindt ook plaats op rekening van Boxenland B.V. en je ontvangt direct een bevestiging van bestelling/betaling. Daarnaast bieden we o.a. ook AfterPay/Riverty (achteraf betalen) en PayPal als betaalmethoden aan. Via The Feedback Company zijn meer dan 1000 onpartijdige reviews van andere klanten transparant zichtbaar. 

Hoe werkt het als ik mijn bestelling wil afhalen?

Zoals aangegeven kan een bestelling (na afspraak) worden afgehaald. Hiervoor kies je eenvoudig "Afhalen bij winkelier" bij "Verzending". Vervolgens nemen we graag (binnen een dag) per e-mail contact op om het afhalen samen af te stemmen. Afhalen kan in principe dagelijks (ook ' s avonds en in het weekend) na het maken van een afspraak.

Kan ik ook met PayPal betalen?

Ja, het is mogelijk om veilig, eenvoudig en snel via PayPal te betalen. Je kunt deze betaalwijze kiezen bij het afhandelen van je bestelling. De extra kosten hiervoor van (circa) 2% worden wel doorbelast.

Kan ik ook met creditcard betalen?

Ja, het is mogelijk om met creditcard te betalen: Mastercard en Visa. De extra kosten hiervoor van (circa) 3% worden wel doorbelast.

Kan ik ook achteraf betalen?

Ja, het is mogelijk om "achteraf betalen" via AfterPay/Riverty te selecteren als betaalmethode tijdens het bestelproces. We merken dat incasso/bestelling niet altijd door AfterPay/Riverty geaccepteerd wordt en kunnen daar geen invloed op uitoefenen.

Bij betaalwijze "Vooraf overmaken" en "Betalen via factuur" vindt verzending pas plaats na ontvangst van betaling

Hoe werkt achteraf betalen met AfterPay/Riverty?

Nadat je "Achteraf betalen" via AfterPay/Riverty als betaalmethode hebt gekozen tijdens het bestelproces, dien je een aantal gegevens in te vullen. Er wordt gevraagd om onder andere naam, adres, geboortedatum, bankrekeningnummer en telefoonnummer op te geven. AfterPay/Riverty zal hiermee een gegevenscontrole uitvoeren. Wanneer de controle is uitgevoerd, kun je het bestelproces afronden door op ‘bevestigen’ te klikken. Als AfterPay/Rivery na controle je achteraf betaling niet kan accepteren dien je te kiezen voor een andere betaalmethode.

Wanneer we de bestelling hebben verzonden, geven we AfterPay/Riverty een signaal. Het factureringsproces wordt in gang gezet waarna je het betaaloverzicht ontvangt. De betalingsopties bij AfterPay/Riverty zijn papieren acceptgiro, digitale acceptgiro (DigiAccept) en eenmalige incasso.

Krijg ik een B.T.W.-factuur?

Aangezien we een officiële webwinkel zijn ontvang je een factuur met B.T.W.-specificatie en geldt er wettelijke garantie. 

Hoe kom ik met jullie in contact?
 
Contact, bij voorkeur, via e-mail via info@boxenland.nl of (live) chatmogelijkheid op www.boxenland.nl (als we online zijn) of via WhatsApp +31621998359. Ons telefoonnumer is +31 (0)77 4003958 ook al zijn we daarop niet altijd even goed te bereiken.

Niet giftig, getest en gecertificeerde producten

© 2009 - 2024 Boxenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel